Termenii și condițiile de viață și activitate la Fermă

Pe tot parcursul perioadei de internship vei fi sprijinit și coordonat de îndrumătorul de program și de alți membri din rețeaua ICPR. La finalizarea programului de Internship, Institutul de Cercetare în Permacultură va emite un Certificat de internship care descrie și evaluează activitățile internului în perioada desfășurării activităților la fermă.

Hrana

La fermă consumăm mâncare crescută natural, în fermă, de noi înșine, cu ținta 0 Deșeuri, din surse etice și curate.

În spiritul respectului pentru Natură și muncă încercăm să reducem risipa alimentară și să ne compostăm resturile alimentare.

Toate mesele pregătite la fermă sunt lacto-vegetariene, gândite să ofere un aport de nutrienți adecvat la volumul de muncă de la fermă. Pentru persoanele cu diete și nevoi alimentare diferite putem deschide un dialog și ajunge la o soluție.  

La fermă mâncarea este din belșug și toată lumea gătește. Fiecare membru al echipei participă, prin rotație, la pregătirea mesei de prânz.

Micul dejun se ia cu respectarea programului de muncă individual sau împreună, folosindu-ne de alimente puse la dispoziție de către fermă.

Cina se ia spontan, în funcție de nevoile fiecăruia. Ocazional mâncăm cina împreună.

Intoxicanți

Consumul de droguri și de alcool este strict interzis la fermă. Alcoolul se poate consuma doar cu ocazii speciale și rare. Fumatul este permis în spații special amenajate.

Vizitatori

Ca rezident îți vei putea aduce vizitatorii la fermă în weekend-uri, începând de vineri după ora 14 până luni la ora 9 AM.  

Toți vizitatorii își vor acoperi costurile cu hrana și întreținere a spațiului în valoare de 30 de lei pe zi.

Internii sunt direct responsabili de colectarea contribuției pentru acoperirea costurilor de ședere și de respectarea regulilor și conduitei la fermă de către vizitatorii lor.

Cazarea se face în camera rezidentului, în spațiul de camping sau în alte camere dacă sunt disponibile.

Toate vizitele trebuie să fie comunicate managerului de fermă cu 1 săptămână în avans. 

Animale de companie

La ferma avem deja 3 câini de pază cu un comportament teritorial și care nu tolerează alți câini. Din această cauză te rugăm să nu aduci animale de companii cu tine la fermă. Dacă nu e posibil și ești nevoit să îl iei cu tine , te rugăm să ne contactezi înainte. 

Condiții de cazare

Ferma are umătoarele facilități de cazare. 

  • O casa la curte în sat cu 2 camere baie și bucătărie care poate acomoda 2 persoane. Casa are incalzire la soba pe lemne. Casa este situată la 5 minute de mers pe jos de fermă.
  • Vara la cort în zona de camping special amenajata la fermă.

Detalii practice:

  • Lucrul la fermă necesită condiție fizică bună, odihnă, concentrare și motivație.
  • Vom lucra afară în natură. Ne va bate soarele, vântul, ne vom murdări pe mâini și ne va intra pământ în bocanci.
  • Vom lucra inclusiv pe ploaie și ninsoare. Vom avea echipament corespunzător dar în continuare va fi un sport extrem.
  • Internii, ca și orice participant la activitățile din fermă sunt încurajați să respecte Codul de Conduită care să reflecte valorile și principiile promovate.
  • La fermă apa gri este tratată printr-un sistem biologic. Vă rugăm să folosiți doar produse ecologice de igienă personală.
0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products

Comandă abonament

Detalii abonament