Internship Platit

Pentru sezonul 2022 tematica programului de Internship este ”Legumicultura în Sistem Regenerativ Organic”.

Vom organiza 4 serii de internship plătit pentru câte 2 persoane, cu o durată de 2 luni fiecare, în Aprilie-Mai, Iunie-Iulie, August-Septembrie și Octombrie-Noiembrie.

Completează în formular pentru care perioadă de internship optezi.

Atenție : Pentru stagiul I (28 Martie-31 Mai) selecția finală se va face pe data de 21 Martie, iar începerea propriu-zisa a programului de internship va fi pe data 28 Martie.

Poți aplica la o singură perioadă de internship. Pentru cei care vor să își prelungească perioada de învățare la fermă pot opta pentru un stagiu de voluntariat rezidențial.

Preferăm ca internshipul să se desfășoare în regim rezidențial pentru o mai bună integrare a stilului de viață. Vezi condițiile de cazare. Pentru candidații care locuiesc aproape și preferă să facă naveta suntem dispuși să compensăm costurile de transport în limita a 300 RON lunar.

Experiența acumulată în timpul programului contribuie la clarificarea viziunii participanților asupra aspectelor de producție, managementului de fermă, stilului de viață de fermier și viitorului agriculturii regenerative înainte ca aceștia să facă o investiție de timp și resurse în implementarea propriei lor afaceri.

Ne place să lucrăm cu persoane vizionare, motivate și cu interesul concret să înființeze sau să administreze o fermă regenerativă, cu perspectiva pe termen lung de a face parte dintr-o rețea națională de operatori și manageri de ferme regenerative.

Ne dorim să ai deja experiență, cunoștințe și pasiune pentru domeniu, cât și alte aptitudini care să le completeze pe ale noastre și să contribuie la dezvoltarea fermei, programului de internship și a modelului de producție.

Studenții și absolvenții facultăților de profil (Horticultură, Agricultură, Peisagistică, Ingineria Mediului, Ecologie etc.) sunt deosebit de bineveniți, precum și cei cu experiență practică dar fără studii convenționale în domeniu.

Permisul de conducere este foarte important în evaluarea aplicației tale.

Programul se desfășoară în baza unui contract de Internship cu Institutul de Cercetare în Permacultură din România în condițiile legii 176/2018.

Anunț: Pentru sezonul 2022 stagiile de internship vor avea o durata maxima de 2 luni iar programul de lucru va fi de 40 ore pe săptămână. Pentru cei care doresc să experimenteze un sezon întreg oferim posibilitatea de voluntariat rezidențial sau angajări în cazul că vor fi poziții libere.

Beneficii

 • O experiență de învățare accelerată într-un context real de business și un domeniu inovator.
 • Context de transformare individuală și acces la o cultură bazată pe etici, comunicare, solidaritate, responsabilitate.
 • Claritate privind alegerea traseului și domeniului profesional și personal.
 • Lucrul cu pământul într-un spațiu natural, împrejmuit de pădure și râuri.
 • Acces gratuit la toate cursurile și atelierele organizate de ICPR
 • Certificat de Internship.
 • Cazare la fermă sau în sat într-o cameră proprie.
 • Indemnizația pe care o putem asigura fiecărui intern este de 800 RON Net / 1400 RON Brut, care se poate dubla în cadrul programului de burse finanțate de comunitate prin crowdfunding, fundraising și sponsorizări.
 • Creșterea angajabilității pe piața muncii și scurtarea traseului profesional.
 • Aptitudini de antreprenoriat, comerț și investiții etice.
 • Informații despre aspectele legale și juridice ale unei ferme.

Ce vei Învăța?

Îți vei însuși intelectual, cât și practic, tehnologiile de cultură pentru cele 38 de varietăți de legume produse la fermă în sistem regenerativ organic. Vei participa în mod activ la toate celelalte aspecte de management, de la planificarea culturilor la  comunicare și vânzări.

Perspective

Scopul Centrului și al Programului este dezvoltarea continuă și promovarea unui model de producție regenerativ, în paralel cu formarea continuă a unei echipe de manageri care să dobândească treptat independența și capacitatea să administreze și să dezvolte o fermă regenerativă, parte dintr-o rețea națională.

După finalizarea Programului de Internship există posibilitatea să rămâi angajat la fermă ori să continuăm colaborarea prin mentorat și consultanță în cazul în care te simți capabil(ă) și pregătit(ă) să administrezi un business agricol regenerativ.

Structură și Responsabilități

Ferma este pe primul loc

Nu uita că programul de Internship se desfășoară într-un context real și aplicat de business. Asta presupune că, mai ales în vârful sezonului, cu toții vom fi presați de situații tensionate și aglomerate, prin care ne vom vedea foarte clar limitele. Navigarea lor face parte din activitatea de învățare și, indiferent de statutul și rolul nostru, avem cu toții provocarea și responsabilitatea să învățăm să operăm uman sub tensiune și să protejăm interesele, codul etic și viziunea fermei.

Roluri

Pe întreaga durată a programului, fiecare Intern va fi responsabil pentru cel puțin unul dintre domeniile principale de activitate din Fermă. Pentru a-și îmbogăți cunoştințele va fi implicat, prin rotație cu ceilalți angajați și interni, cu un grad mereu crescând de responsabilitate, în toate aspectele și activitățile fermei. (Producție de Răsaduri, Manager Recoltare, Irigații, Condiționare Legume, Semănare, Managementul Dăunătorilor, Managementul Buruienilor, Magazioner, Comenzi & Distribuție etc.).

Pe lângă aceste roluri, fiecare dintre rezidenții la fermă va fi responsabil, prin rotație, de pregătirea meselor de prânz și de păstrarea și asigurarea curățeniei în zonele comune.

Program Zilnic

La fermă ne străduim să respectăm programul zilnic de activitate. Idealul nostru este protejăm echilibrul dintre Viața Personală și Muncă, precum și bunăstarea personală, pacea și libertatea tuturor.

Pentru membrii rezidenți ziua de lucru începe la 07:00 dimineața, prin rotație,  pentru îndeplinirea sarcinilor recurente de dimineață (Aerisirea Spațiilor Protejate, Adăpat & Hrănit animale, Irigații etc.) În funcție de sezon programul începe mai devreme sau mai târziu.

07:00 – 08:00 – Sarcini recurente de dimineață
07:00 – 08:00 – Mic dejun (individual sau comun)
08:00 – 08:15 – Întâlnire logistică
08:1512:00 – Sesiune I
12:0013:00 – Prânz
13:00 – 17:00 – Sesiune II

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products

Comandă abonament

Detalii abonament